DEWIN Зголеми Модул - Зголемете Конвертор, DC-DC Напон Step Up Конвертор Поттик, Моќ Модул 10-60V до 12-97V 1500W 30A CC CV Напојување на Модулот

DEWIN Зголеми Модул - Зголемете Конвертор, DC-DC Напон Step Up Конвертор Поттик, Моќ Модул 10-60V до 12-97V 1500W

Достапно за вашата нарачка
DEN 858.96
Залиха:

ве молиме да се зголеми на топлина дисипација кога тековни е над 15 A)Постојан Струја Опсег : 0.Професионален дизајн,поттик конвертор е дизајниран со smart контрола на температурата фан, кој автоматски ќе се работи кога температурата достигнува околу 60℃, и да престане кога температурата падне под 60℃.Обратна Текст Заштита : Да ((150 A моќ MOS цевка, може да биде поврзан reversely за долго време)Инсталација Метод : Четири 3мм standoffs Wiring Метод : Терминал блокови (ве Молиме да користите големи тековната бакарна жица)Излезна Моќност : Макс.На високо квалитетни компоненти обезбедува висока реализација ефикасност, до 97%.)Пакет листа : 1 * Module Instructions : Moduleoutput не треба да краток спој или мерење на струја директно withmultimeter краток спој,.Не-изолирани DC моќност конвертор модул со долг животен век.Мулти-функционална апликација,DC-да-DC моќност конвертор е широко се користи за висока моќност соларни улична светилка на возење, различни LED осветлување CV возење, возило-монтирани и мобилен уред за напојување, DIY прилагодливи CV CC напојување, соларна енергија полнење, како и различни батерии на полнење.3 А)да се Јават на Текст Заштита : Да (150 A моќ MOS обратна заштита)Текст Низок Напон Заштита : Да (10 V-50 V прилагодливи, авто-обнова)Оперативни Температура : -40℃ 85℃(ако температурата е премногу висока, ве молиме да се зголеми на топлина дисипација)Фреквенција : 150 KHz Conversion Efficiency : 92% до 97% (Ефикасност е поврзан со влезен/излезен напон,струја и напон разлика.1 оз (прибл.Висока моќност и стабилна излезна, на чекор до модул се претвора 10-60 VDC до 12-97 VDC.

Кон својствата

Name:
1500W step up constant current module
Type:
Non-isolated step-up module (BOOST)
Input Voltage:
DC10V to 60V
Input Current:
10V-30V input voltage, maximum current is 35A-40A; 31-60V input voltage, maximum current is 30A-35A
Quiescent Current:
15mA(when convert 12V to 20V, higher output voltage will increase quiescent current)
Output Voltage:
12-97V continuously adjustable (cannot be used to step down voltage)
Output :
Current:
22A (related to the input and output voltage difference, the
greater voltage difference is, the smaller output current will be. :
please enhance heat dissipation when current is over 15A) :
Constant Current Range:
0.8-22A(+/-0.3A)
Reverse Input Protection:
Yes (150A power MOS reverse protection)
Input Low Voltage Protection:
Yes (10V-50V adjustable, self-recovery)
Operating Temperature:
-40℃ to 85℃(if temperature is too high, please enhance heat dissipation)
Frequency:
150KHz
Conversion :
Efficiency:
92% to 97% (Efficiency is related to input/output voltage,
current and voltage difference. The smaller difference is, the higher :
efficiency will be) :
Input Over Current Protection:
Yes (automatically protect when input is more than 40A, and power supply voltage will not increase)
Short Circuit Protection:
Yes (input 60A fuse) please operate carefully, try not to cause short circuit.
Reverse Input Protection:
Yes ((150A power MOS tube, can be connected reversely for long time)
Installation Method:
Four 3mm standoffs
Wiring Method:
Terminal blocks (Please use large current copper wire)
Output Power:
Max. Output Power = Input Voltage*30A(If input 12V, the max output power=12V*30A = 360W)
(If input 24V, the max output power=24V*30A = 720W) :
Weight:
372g / 13.1oz (approx.)
Package list:
1 * Module :
Instructions:
Module :
output should not short circuit or measure current directly with :
multimeter short circuit, :

Најдобри предлози во категоријата